Doopsuiker en bedankjes

U kunt vanaf nu ook terecht voor doopsuiker of bedankjes voor de communie of trouw.

Geheel naar wens opgemaakt. Diverse kleuren en opties zijn mogelijk.

Ook is alles te personaliseren. 

Op de pagina bedankjes een klein deel van de collectie die we U kunnen tonen tijdens een kennismakingsgesprek.


Geen zin om zelf te vullen, dan doen wij dat voor u !

 


Oorsprong van doopsuiker 

 

Doopsuiker, die ook wel dragee of suikerboon worden genoemd zijn een heel oude traditie. Over het ontstaan gaan verschillende verhalen, maar men neemt aan dat ze van oorsprong  uit het middellandse zeegebied komen.

Zo zouden de eerste "suikers" zijn ontstaan in de tijd van de romeinen. Een romein maakte per ongelijk de allereerste dragee toen hij een amandel in een pot honing liet vallen. Hij vond dit geheel zo smakelijk en was hier zo blij mee dat hij dit lekkernij cadeau gaf bij de geboorte van zijn zoontje. Dit zou het begin zijn geweest van de Romeinse traditie om doopsuiker te eten bij geboortes en huwelijken.

Een volgend verhaal gaat over een apotheker die leefde zo rond het jaar 1100. Hij doopte gedroogde amandelen in een mix van honing en suiker en liet dit drogen. Dit vormde een hard laagje om de amandel. Deze doopsuiker werd gebruikt als geneesmiddel voor zwangere vrouwen en als potentieverhogend middel voor mannen! 

Aan het begin van de 20ste eeuw na het mislukken van de amandel oogst werd er gezocht naar een vervanger voor de amandel in de doopsuiker. Een belgische chocolatier besloot de amandel door een kern van chocolade te vervangen. De kern had de vorm van een amandel en hieraan dankt de doopsuiker ook vandaag de dag nog zijn vorm. Tegenwoordig zijn de suikerbonen met chocolade kern populairder dan degene met amandel. Doopsuiker staat tegenwoordig symbool voor geluk en voorspoed.


Veelgestelde vragen

Betaling en verzending

 

Hoe en wanneer betaal ik mijn bestelling?

Kiest u voor afhaling, dan kan u de bestelling cash betalen bij afhaling (wij hebben geen bancontact).

Kiest u voor verzending, dan vragen wij vooraf te betalen via online bankieren. Hou er rekening mee dat uw bestelling pas verder wordt verwerkt na ontvangst van uw betaling!

  • IBAN: BE13 3632 0487 3639
  • BIC: BBRUBEBB

Hoeveel bedraagt de verzendkost?

Pakketten in België en Nederland worden verzonden met Bpost. Indien u niet thuis bent, vindt u een briefje in de brievenbus waarmee u een nieuwe levering kan aanvragen, of u kan het pakket zelf ophalen in uw postkantoor.

  • 0-2 kg: 5,95 euro
  • 2-10 kg: 8,95 euro
  • 10-25 kg: 10,95 euro

verzendkost Nederland

  • 0-2 kg: 7,95 euro
  • 2-10 kg: 10,95 euro
  • 10-25 kg: 12,95 euro

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Wij doen ons best uw pakket te verzenden binnen de 10 werkdagen na ontvangst van uw betaling. Sommige producten hebben een langere leveringstermijn. Dit staat vermeld op onze website bij het artikel (voornamelijk gepersonaliseerde artikelen).

Wanneer kan ik mijn bestelling komen afhalen?

Afhalen kan enkel in onze studio in Lommel.
Wij mailen u zodra de bestelling klaar staat. Levertermijn is ongeveer 10 werkdagen, voor gepersonaliseerde spullen kan dit wat langer duren (levertermijn staat dan duidelijk vermeld bij het artikel in de webwinkel).

Bezorg je ook in het ziekenhuis?

Jazeker ! Wij bezorgen uw bestelling tot op uw kamer. Enkel in het Noorderhart Ziekenhuis te Pelt en het Heilig Hart Ziekenhuis voor € 7,95.

Wordt glaswerk verzonden?

Jazeker, ondanks het zorgvuldige inpakken, kan het natuurlijk altijd zijn dat er iets breekt. Dit is een risico. Bij glaswerk rekenen wij dan ook €1,20 extra aan om de zendingen extra te laten verzekeren tegen schade.

Geboortekaartjes en drukwerk

Hoeveel kost het om de naam op wikkels, magneten, e.d. te zetten?

Kiest u uw geboortekaartje (of uitnodiging/huwelijksaankondiging) bij ons dan rekenen wij geen extra opmaakkosten voor het personaliseren van alle bedankjes!

Bestelt u geen geboortekaartje bij ons, dan rekenen wij een éénmalige opmaakkost van 35.00 euro. Voor deze prijs wordt van alle gekozen spulletjes een proefdrukje gemaakt. Er is 1 ontwerpronde en 1 correctierondes voorzien. 
U kan tot 5 verschillende ontwerpjes combineren (dus bv groene wikkels met bruine naam en bruine wikkels met groene naam, of bv 3 verschillende wikkels, telkens met een andere foto van de communicant). U betaalt maar 1x deze opmaakkost. U mag dus gerust wikkels, magneten, stickertjes, enz combineren!

Hoeveel kosten de geboortekaartjes?

De prijs staat vermeld bij het kaartje. De prijs is afhankelijk van het gekozen formaat en eventuele extra's. 
Dit zijn de prijzen voor de standaard kaartjes die U kunt vinden in de shop.
Voor kaartjes op maat gaat U best naar deze pagina.

Een papieren proefdruk is mogelijk op aanvraag. Kostprijs is € 9.95, inclusief verzendkost.

Ik heb een leuk geboortekaartje gevonden op de website, maar vind de kleur niet mooi. Kan dit aangepast worden?

Ja hoor! Alle kaartjes kunnen worden aangepast. Veel van deze aanpassingen zijn kosteloos (vb andere kleuren, lettertype,...).

Ik heb zelf een kaartje ontworpen. Kan dit bij jullie gedrukt worden en kan ik hiervan ook doopsuikeraccessoires bestellen?

Ja hoor! Bij 'geboortekaartjes op maat' vindt u hiervoor de correcte prijs. Wij rekenen geen extra opmaakkost voor het ontwerp van de bijhorende doopsuikeraccessoires.

Ik heb een ideetje voor een kaartje. Kan ik bij jullie een kaartje op maat laten maken?

Ja hoor! Bij 'geboortekaartjes op maat' vindt u hiervoor de correcte prijs en meer uitleg.

Zijn de enveloppen inbegrepen in de prijs van de kaartjes?

Nee, de enveloppen worden los verkocht. Op deze pagina vind je meer informatie en prijzen.

Hoe snel worden de kaartjes gedrukt en geleverd?

Uiteraard worden de geboortekaartjes zo snel mogelijk gedrukt en geleverd!
In het weekend en op feestdagen wordt niet gedrukt.
Tijdens verlofperiodes is er altijd permanentie, zodat de geboortekaartjes kunnen gedrukt worden.

Levering geboortekaartjes:
Zelf afhalen: zodra de kaartjes klaar zijn, krijgt u van ons een belletje en kunnen de kaartjes worden afgehaald ( in de studio in Lommel )
Levering op de kamer: zelfde dag van het drukken 

Hoe meld ik de geboorte?

onze geboortelijn: +32  468 00 17 90

Bel of sms ( sms heeft onze voorkeur ) naar dit nummer zodra je kindje geboren is. We vragen altijd om een begeleidend smsje te sturen met de geboortegegevens. Zo hebben we een dubbele controle.
U kan altijd smsen of een boodschap inspreken, ook 's nachts of op zondag! Wij proberen dan zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Doopsuiker

Hoe lang op voorhand bestel ik best mijn doopsuiker?

Wij hebben een grote stock, zodat we veel pakketten binnen de 2 weken kunnen leveren. Voor sommige gepersonaliseerde spulletjes is de levertijd iets langer. Dit staat dan duidelijk vermeld in de webwinkel. Indien wij een besteld artikel niet binnen de vermelde termijn kunnen leveren, wordt er contact opgenomen met de klant, zodat we samen een oplossing kunnen zoeken.

Doopsuiker wordt meestal 10 à 8 weken voor de uitgerekende datum besteld. Alle snoepgoed zit in gesloten verpakkingen, zodat u dit nog meerdere maanden kan bewaren.

Hoeveel suikerbonen heb ik nodig?

Er zitten ongebeer 240 suikerbonen in 1 kg. In de meeste verpakkingen worden 12 à 16 suikerboontjes gebruikt.
Bij grote verpakkingen is het leuk om eerst een laagje gepofte rijst te voorzien, met daarop de suikerbonen. Zo is het doopsuikertje mooi gevuld.

Wij willen het geslacht van de baby niet weten… Hoe kan ik dan toch spulletjes met naam bestellen?

Ja hoor, dit kunnen wij voor u regelen! U vraagt aan de gynaecoloog om het geslacht op een briefje te schrijven en dit in een enveloppe te stoppen. Hierin stopt u ook een briefje met de jongens- en de meisjesnaam. Deze enveloppe bezorgt u aan ons, zodat wij het geslacht wel weten. Zo kunnen we alles klaar maken met de juiste naam er op! Wij leveren het pakket dan in gesloten verpakking (ook voor afhalers!), zodat het geslacht voor jullie een geheim kan blijven tot na de bevalling.

Ik heb wat vragen en wil alles graag eens in het echt zien. Kan ik langskomen bij jullie?

Ja hoor, onze studio is open op afspraak omdat wij U zo goed mogelijk willen helpen. Zo hebben we ruim de tijd en kunt U ongestoord kiezen en twijfelen ;)

De afspraken gaan normaliter door van 13.00-19.00u van dinsdag tot en met zaterdag.

Adres: Weimortels 58, 3920 Lommel

Passen de spulletjes die ik gekozen heb, wel bij elkaar?

Alle spullen op onze website worden zorgvuldig geselecteerd, zodat alles past binnen onze stijl. Uiteraard willen wij graag dat elk van onze klanten tevreden is met het resultaat van de gekozen doopsuiker. Indien wij zien dat een bepaalde (kleuren)combinatie echt niet mooi zal zijn, zullen wij zeker contact opnemen met de klant om dit samen te bespreken.

Ik ben niet zo handig, zal het resultaat van mijn doopsuiker wel mooi zijn als ik dit zelf maak?

Alle doopsuikercreaties die wij verkopen zijn ook makkelijk zelf te maken!
Heeft u geen zin in strikjes en lintjes, dan is een stickertje meestal een even mooi alternatief! Heeft U daar geen zin in, dan doen wij het graag voor u !

Hoeveel kost het om de naam op wikkels, magneten, e.d. te zetten?

Indien u bij ons ook kaartjes bestelt, wordt er geen extra opmaakkost gerekend voor de opmaak van de wikkels, magneten, enz.

Bestelt u enkel bedankjes, zonder geboortekaartje, dan rekenen wij een eenmalige opmaakkost van 35.00 euro. Dit is een eenmalige kost, voor de opmaak van alle gekozen spulletjes: magneten, wikkels, stickers, naamlabeltjes, enz.
In deze opmaakkost zit 1 opmaakronde en 1 correctieronde voorzien.

Uit welke ontwerpen kan ik kiezen voor het gepersonaliseerde drukwerk?

U vindt heel wat voorbeelden van ontwerpen op onze website. U kan ook gerust een beschrijving, een bestand of een foto doormailen. Onze ontwerpteam maakt dan de proefdruk op volgens uw wensen! De proefdruk krijgt u te zien via email. Er wordt pas gedrukt na uw goedkeuring!

Hoe lang kan ik het snoepgoed met naam bewaren?

Het snoepgoed met naam heeft een houdbaarheidsdatum van minstens 1 jaar. Het snoepgoed wordt in een gesloten verpakking geleverd. Het is wel belangrijk het snoepgoed in een gesloten verpakking te bewaren zodat dit vers blijft. Je bewaart het snoepgoed ook best in een donkere doos of kast, zodat de kleurtjes niet kunnen verbleken door het zonlicht.