Tips voor een geslaagde sessie

 

TIP 1 *** Even beginnen met de allerbelangrijkste tip !!!

 Trek iets aan waar je je prettig in voelt. Kleding waarvan jij vindt dat je er mooi in bent, doen je dat heerlijke gevoel ook

 uitstralen, en dat zie je terug in  de foto’s.  Happy feeling = happy photos!

 TIP 2 *** Probeer drukke prints zoveel mogelijk te vermijden. 

 Hele drukke prints leiden enorm af van hetgeen waar het uiteindelijk om gaat in de foto: jullie zelf! Je ogen worden bij een

 drukke print op  bijvoorbeeld  een t-shirt  automatisch naar dat t-shirt getrokken, en het mooie gezicht erboven valt dan veel   minder op. En dat willen we natuurlijk voorkomen !

 TIP 3 ***  Als je in groep gaat, is het altijd leuk om de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen.

 Probeer dit natuurlijk wel af te stemmen op jullie eigen smaak, dat is wel zo leuk! Je kunt bijvoorbeeld denken aan allemaal   pasteltinten dragen, of juist  allemaal  in verschillende tinten grijs, gecombineerd met wit. Of juist allemaal aardetinten.

 Je kunt je fantasie de vrije loop laten!
 

  TIP 4 *** Complementaire kleuren trekken het oog juist aan aan !!  

 Het dragen van complementaire kleuren is ook een erg leuk idee voor een fotoshoot. Dat zijn kleuren die in de kleurencirkel  tegenover elkaar staan.  Denk  bijvoorbeeld aan grijs met roze, of blauw en geel, paars en groen. Zie het voorbeeld hieronder.

 

TIP 5 *** Kies voor een winterse fotoshoot voor lekker veel laagjes! 

 Laagjes in kleuren die bij elkaar passen, zodat je ook gemakkelijk zonder jas op de foto kunt, zonder dat je het vreselijk koud   krijgt.

 Kies voor een lekker  warm vest  over een paar andere laagjes, en draag er bijvoorbeeld een mooie warme sjaal bij. We kunnen   ook een deken gebruiken tijdens de shoot, die jullie lekker  knus om  je heen kunnen slaan!
 

 TIP 6 *** You can never go wrong with jeans ! 

 Wit met spijkerstof is al veel gebruikt, maar blijft stiekem toch wel erg leuk, zeker bij familie- en gezinsfotoshoots, zoals   hieronder.

 Lekker met blote voeten op  een  zomerse dag op het strand, en het plaatje is helemaal af!
 

 TIP 7 *** SHOES.

 Je kunt er niet zonder :-) Zoals ik hierboven al aangaf, is het op het strand altijd leuk om ook een paar foto’s met blote voeten te   maken, maar in de  meeste  gevallen zul je gewoon de hele shoot je schoenen aanhouden. Probeer rekening te houden met de   locatie, wanneer je je schoenen voor de shoot uitkiest. Met high heels op het strand sta je niet heel erg prettig, maar in de   stad kan het juist weer supertof zijn om een paar heels in een toffe kleur onder een donkerblauwe jeans te dragen. En matching   All Stars doen het wat mij betreft altijd goed!

 TIP 8 *** Thema is tof !! 

 Als je graag een bepaalde stijl wilt oproepen in de shoot (bijvoorbeeld een jaren ’50 styled loveshoot), dan is het natuurlijk   supertof om daar ook je  kleding op uit  te zoeken. Probeer hierbij ook accessoires uit te kiezen die dit gevoel versterken, maar   houd ook hierbij rekening met het feit dat het  allemaal niet too much moet  worden. Een leuke bloem in je haar bijvoorbeeld, en   je vriend met toffe bretels.

 TIP 9 ***  Just be you

 Probeer te letten op een enigszins ‘tijdloze’ look. Als je over een paar jaar nog steeds wil genieten van die supertoffe shoot, is   er niets vervelenders als  een kledingtrend die tegen die tijd gezien wordt als hopeloos ouderwets. En je staat het beste op   een foto waar je je comfortabel voelt !! En het aller  belangrijkste!!  GENIET ERVAN !!

 TIP 10 *** NO phone

 Even voor de shoot je telefoon uit de zakken, want niets is rommeliger dan een groot vierkant breekpunt op je been ;) 


Tips voor make up en overige

 


TIP 1 *** Bedenk vooraf hoe u uw haar en/of make-up wilt hebben.  

 U kunt nog even kort uw make-up en haar bijwerken. Indien u gebruik wilt maken van onze visagiste kunt u een afspraak maken. Wij   plannen dan voorafgaand aan  de fotosessie extra tijd voor in.
 

 TIP 2 *** ​​Denk aan de verzorging van uw nagels.

 Indien u nagellak gebruikt, zorg dan dat deze er keurig uitziet. Niets is erger dan “halve nagellak” 
 Zorg ook even dat de nagels netjes zijn geknipt en schoon zijn.
 

 TIP 3 *** Plak tattoo's 

 Bij kinderen graag plakplaatjes, neptattoos van de huid verwijderen als u ze niet op de foto wilt. Tevens oude restjes nagellak verwijderen.
 

 TIP 4 *** Denk aan alle haartjes :P 

 Indien u een portret van heel dichtbij zou willen is het van belang dat uw wenkbrauwen netjes geëpileerd zijn als u dat normaal 
 ook doet.

 Denk ook aan  het  scheren van benen | oksels | etc. neusharen even bijwerken indien gewenst….